BITCOIN STAAT OP HET PUNT EEN SCHARNIERPUNT TE BEREIKEN ALS KOPERS HET BELANGRIJKSTE NIVEAU VERDEDIGEN.

    • Het is een roerige handelsdag geweest voor Bitcoin en de geaggregeerde crypto-markt
    • Dit komt vooral voort uit het onvermogen van BTC om de opwaartse beweging die het gisteren hogerop dreef, te behouden
    • Alhoewel het verlies van het momentum een berengebaar is, is het belangrijk op te merken dat er voor BTC vanuit technisch oogpunt niet al te veel is veranderd
    • Een analist merkt op dat de benchmark-cryptocentrische valuta nu een cruciaal niveau bereikt dat de trend op de middellange termijn zal bepalen
    • Een reactie op dit niveau zal waarschijnlijk in de komende dagen plaatsvinden, waardoor de handelssessie van dit weekend van vitaal belang is voor de vooruitzichten van BTC op korte termijn

Bitcoin zag gisteren een licht momentum dat het tot een hoogte van $10.500 leidde voordat de koopdruk afnam en de prijs lager begon te drijven.

Dit leidde de cryptocurrency tot een toestroom van verkoopdruk die een slag toebracht aan zijn technische structuur, maar het is belangrijk om op te merken dat het zijn kracht op korte termijn niet heeft ontkracht.

Analisten merken nog steeds op dat de crypto is gepositioneerd om een breakout rally te zien. Toch is het noodzakelijk dat het een belangrijk steunniveau verdedigt en een dalende trendlijn verbrijzelt dat het snel nadert.

Als we dat niet doen, zou dat een grimmige en open houding zijn, zodat BTC nog een aanzienlijk kleiner nadeel kan zien.

BITCOIN SHOWS SIGNS OF WEAKNESS FOLLOWING $10.500 REJECTION

Op het moment van schrijven is Bitcoin Revolution iets minder dan 1% aan het handelen tegen de huidige prijs van $10.290. Dit is ongeveer de prijs waartegen het de hele ochtenduren heeft gehandeld.

Gisteren, voerden de stieren op en dreven de benchmark digitale activa aan hoogte van $10.500 aan alvorens het zijn impuls verloor en zijn prijsduik neer naar $10.200 getuigde.

Deze daling was enigszins intens en stelde voor dat stieren niet genoeg kracht hebben om een duurzame beweging hoger te katalyseren.

De regio van $10.200 heeft in deze turbulentie een sterke steun in de rug gehad.

ANALYST: BTC FAST APPROACHING APEX OF KEY FORMATION

In het licht van de technische vooruitzichten van Bitcoin, legde een analist uit dat de cryptocurrency snel het hoogtepunt nadert van een technische formatie die de afgelopen weken is ontstaan.

Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, wordt het lager geleid door een dalende trendlijn en nadert het snel de top van waar deze trendlijn zijn $10.000 steun ontmoet.

„Dezelfde oude steun, dezelfde oude weerstand – apex die dichterbij komt. Grote stap voorwaarts binnenkort,“ legde de analist uit.

Opdat Bitcoin in de nabije toekomst nog meer dynamiek zou zien, moeten stieren de belangrijkste steun van de cryptocrisis met $10.000 in de dagen en weken die voor ons liggen, blijven verdedigen.