Bitcoin nog steeds ‚Beste Manifestatie‘ van Internet-Native Currency, Zegt Twitter CEO

Jack Dorsey gelooft nog steeds dat Bitcoin de oorspronkelijke munteenheid van het internet zal worden.
De ondernemer zegt dat een beter begrip van de voordelen van het netwerk en een verbeterde infrastructuur de adoptie van BTC zal verbeteren.
Dorsey is al een aantal jaren een prominent voorstander van Bitcoin en heeft geholpen bij de financiering van aspecten van de ontwikkeling van het protocol.

vierkant
Jack Dorsey, de CEO van de sociale-netwerkgigant Twitter, heeft zijn geloof in Bitcoin herhaald. De ondernemer stelde dat het belangrijkste digitale goed nog steeds het best gepositioneerd is om te dienen als de moedertaal van het internet.

Dorsey is al enkele jaren een vocaal voorstander van Bitcoin. Zijn tweede bedrijf, Square, biedt sinds eind 2017 de handel in de digitale valuta aan. Meer recentelijk heeft het bedrijf een subsidieprogramma voor Bitcoin-ontwikkelaars gelanceerd, evenals een Lightning Development Kit, om de BTC-infrastructuur te helpen verbeteren.

Jack Dorsey nog steeds verkocht op Bitcoin als Valuta van het internet
Zoals CNBC, Twitter en Square CEO Jack Dorsey in 2018 in de Britse nieuwspublicatie The Times zeiden dat Bitcoin op een dag de oorspronkelijke valuta van het internet zou worden. Het tijdsbestek voor een dergelijke wereldwijde adoptie zou volgens hem ongeveer tien jaar of minder bedragen.

Meer dan twee jaar vooruit, en Dorsey’s mening blijft hetzelfde. In een gesprek met Reuters gaf de techneut zijn redenering weer voor wat een historische verschuiving in de wereldwijde economische activiteit zou betekenen.

In de clip stelt Dorsey dat het internet „een inheemse valuta wil“, en voegt eraan toe dat Bitcoin het beste in staat blijft om dat te leveren. Hij motiveert dat het op consensus gebaseerde en op de gemeenschap gebaseerde internet parallellen vertoont met de principes van BTC.

Dorsey gaat verder met het bespreken van de rol die Square heeft in het ondersteunen van Bitcoin. Hij beschrijft het bedrijf als een toolmaker, belast met het verbeteren van het algemene begrip van het publiek en de gebruikerservaring van het protocol.

In termen van barrières voor de adoptie van Bitcoin noemt Dorsey transactietijden, kostenefficiëntie en algemeen begrip. Ten eerste moet BTC zijn toonaangevende beveiliging handhaven en tegelijkertijd de transactietijden en -kosten verminderen. Daarnaast moeten mensen zich meer bewust worden van de potentiële voordelen van het gebruik van de digitale munt.

Dorsey zet de ontwikkeling van BTC voort

Naast zijn vocale steun aan Bitcoin heeft Jack Dorsey invloed gehad op de positionering van de crypto-activa als de moedertaal van het internet.

Eind 2017 voegde de Cash App van Square de mogelijkheid toe om bitcoin te kopen en te verkopen. Dit maakte het voor een groter aantal mensen mogelijk om gedecentraliseerde digitale valuta te gebruiken.

De verhuizing is ongelooflijk lucratief geweest voor het bedrijf. Vorige maand meldde Barron dat Square in het tweede kwartaal van 2020 een brutowinst van 17 miljoen dollar boekte uit de handel in bitcoin.

Dorsey is ook een groot voorstander van de bredere ontwikkeling van Bitcoin. In januari 2020 kondigde Square Crypto de creatie aan van de Lightning Development Kit om het proces van interactie tussen applicaties en het Lightning Network te helpen stroomlijnen.

Meer recentelijk kondigde de op digitale valuta gerichte divisie van Square haar Bitcoin-ontwikkelingsbeurzenprogramma aan. De eerste begunstigden waren het open-source betalingsverwerkingsplatform BTCPay Server, samen met een anonieme ontwikkelaar die aan het Lightning Network werkt.

Dergelijke fondsen zijn de afgelopen maanden steeds populairder geworden. De Human Rights Foundation behoort tot degenen die direct geld bijdragen aan BTC-ontwikkelaars, en de Bitcoin Dev-lijst staat ook directe donaties toe aan degenen die verschillende aspecten van het protocol verbeteren.